Nyans nya nyhetsapp

#internetz Lite tankar om nya ålands nya app för smartphones.

Det är en mobil-sida Det är samma upplägg som med Nya Ålands mobil-sida, fast med prefixet app istället för mobil. Om du inte kan göra mera med en uppgradering så är det onödigt att göra den. Notification är en ny sak, men det är inget som vilken genomsnittsanvändare kan få via tredjepartstjänster som IFTTT. Tipsa-funktionen är bra, men borde inte tipsen trilla in via de kontakter som deras journalister redan har IRL, telefon, brevduvor, ihåliga stenar, parkeringshus och sociala medier. Så det är ett återuppfunnet hjul.

Webben först Det krävs förändringar. Idag lägger public service radiokanalen ålands radio ut 15-20 nyheter via sin rss-feed per dag. Nya Åland, och deras konkurrent Ålandstidningen är under 10. Med en svag fördel för ÅT då de lägger ut hela texter.

Bägge två, måste om de vill flytta läsarna, lägga ut flera längre texter om bredare ämnen. Som det är just nu finns det en huvudstory som ska vara intressant för alla, och en gammal huvudstory under. Det finns lite som dra sidbesökarna från att läsa flera texter, och det finns lite att göra om huvudhistorien är ape-shit-boring.

Stommen Jag vet inte riktigt hur det är tänkt när de använder Como app maker som grund. Inte för att jag tror att det är en dålig tjänst, men de segmenten som de visar på deras hemsida, affär, restaurang musik, med flera, är inte samma sak som nyheter. Det här en tjänst som bäst funkar för mellan och mindre företag.

Även om möjligheten finns att lägga ut allt NU, så är det viktigaste funktionen för en nyhetssida NÄR LÄSAREN KAN. Med andra ord sidan ska vara flexibel, och anpassa sig efter hur konsumenten vill ta in sina nyheter.

VAD EN LOKAL NYHETSAPP BEHÖVER

  • Notifications Inte så mycket för att de kommer mycket BREKING NEW utan för att Ålandstrafiken inte har någon sådan tjänst.
  • Allt på webben Det funkar inte att begränsa. Visar du inte på webben så finns det inte/ alt.
  • Long reads Även om mobilen primärt används för snutifierade texter så går det att ha längre texter. Kolla på hur tidskriften Filter Icon har gjort med sin app.
  • Läs mera Det ska alltid finnas mer att läsa.
  • Möjligheten att gå Live (kan vara intressant om tillräckligt många användare finns).
  • Dumpa allt du inte är bra på Lokaltidningen kan vara hopplöst efter när det gäller flera funktioner. Väder så finns det andra appar för, evenemang kan vara en annan funktion. Auktioner osv.

Sedan får en väll räkna med att trad. media organisationer inte kan tolleras att gå back flera år under omställningen från print till digitalt. Så jag börjar tro att det är lättare att få en hetlt ny nyhetsorganisation att flyga än att bygga om de gamla papperstidningsorganisationera mot det digitala. Men en vet aldrig.

Annonser
Det här inlägget postades i Dagstidningar, Internet, Kommunikation och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s