Fotbollsaffisher

IMG_0184
Det här är något som jag funderat lite på; varför är affisherna för matcher för IFK mareihamn och Åland United så olika? Inte för att jag skulle påstå att det är något större fel på endera av dem. Men varför är de så fundementalt olika. Det är väll ändå samma sport så formkodningen av budskapet borde ändå vara liknande.

Om vi börjar med IFK mariehamn. Grafiskt ren, med bara typografiska element. Vilket vissa tror att gör att vem som helst kan göra den affishen bra. Men det enkla kräver också sitt hantverk. Till exempel skulle jag valt ett mera stabilt typpsnitt om det är nu så att all text ska vara centerad. Och inte som nu en linjär som vill åt höger. Plus att små saker som ”kl.” ”19.4” borde fått lite mera hänsyn.

IMG_0179
Jämfört med Åland Uniteds affish som domineras av en bild med massor av ryggar.

Så det jag funderar på, måste damfotbollsaffisher ha fotografiska bilder, och i fall så är det verkligen det bästa att ha ryggarna på spelarna?

Nu antar jag att det finns ett behov av att berätta det handlar om damfotboll. På det sättet så användandet av bilder bra. Det gör att en inte behöver skriva ut att det handlar om tjejfotboll och fotbollsintresserade inte luras att tro att det är ”riktig” fotboll. Å andra sidan tror jag att det skulle kunna gå att göra ett bättre bildval. Nån gång under Uniteds alla matcher så måste det tagits en bild med rätt upplösning som visar åtminsånde ansiktet på en av united-spelarna.

Denna bloggpost är en del av bloggutmaningen #blogg100 Dag 97 av 100
Annonser
Det här inlägget postades i affisher, Grafisk design och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s