storheter nyhetswebben åland

Läser olika annonser varianter på temat vem som är störst på webben mellan Ålandstidningen och nya åland. Tänk lite som hur aftonbladet, expressen, och Gt m.fl per olika definitioner är störst.

Ett ”neutralt” sätt att kolla upp det är genom att jämföra googles page rank. Finns flera sätt att göra det men jag testar att använda checkpagerank.net som ger External backlinks, refering domains, och alexa ranking. Det är inte samma sak som antal besökare men borde ge en letråd till hur sidorna förhåller sig til varandra.

External backlinks länkar till sidan.
Refering domains unika huvuddomäner. De vill säga det kan vara flera länkar (external backlinks) från tex. aftonbladet.se, men det här värdet räknar bara huvuddomänerna som aftonbladet.
Alexa rank är ett kommersiellt rankingsystem för hemsidor.

image (2)

image (1)

ser med skeptism på nyans höga värde. Tror att det kan ha att göra med att hur deras sida är uppbyggd som gör att det värdet är värdelöst när det gäller att jämföra.

image

nyan har det bästa värdet, gamlan lite sämre och radio tv har ett mer än dubbelt så högt värde.

 

Från det här tror jag att det går att påstå att den historiska gemensamma ledaren är en aning överdriven. Nya Åland: ledare | Ålands radio hotar mediemångfalden. I alla fall när det gäller webben, och utan att veta antalet besökare, click, tid på sidan. Sedan att det finns ett stort problem med att få kommersiell tv att fungnera och ÅRTV roll där är en annan sak. Det går förstås att påsta att i framtiden kommer ÅRTV vara en större konkurent.

Denna bloggpost är en del av bloggutmaningen #blogg100 Dag 96 av 100

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s