ÅCA söker trendspanare inom mat

ÅCA söker fem personer som kan göra matspaning på främmande land.

Det här berättar två saker för mig, eller egentligen tre. Det första är att ÅCA förstår vikten av omvärldsbevakning, och att ta och anpassa sig, eller i bästa fall skapa sin egen framtid. Det andra är att ÅCA inte har kontakt med sina fans (eller vad en nu ska kalla det). Det pågår inget samtal mellan organisationen och intressegrupper på daglig bas.  Minst av allt med de som rör på sig och upplever nya saker. Om det nu behövs trendspanare på resande fot.

Den tredje tanken är internet och sociala medier.

Matbilder, resor, och bilder går hand i hand. Och med tanke på att det finns wifi nästan överallt numera, så kombineras de lätt på instagram, twitter och facebook. Nu är det inte så att ALLA använder instagram och facebook. Men med tanke på tidpunkten, och den blygsamma ersättningen så försöker de få trendspanare i 18-19års åldern. (Är inte 100%, men jag tror att olika åldersgrupper tänker på resor vid olika tidpunkter.  I maj så är det far-långt-bort-och-hitta-dig-själv-tagit-examen-månaden mera än 40+ paret loffe och berit åker till thailandmånaden. ). Vilket gör chansen att den här kombon internetz, mat, och trendspaning skulle funka lite större.

Så jag skulle kicka igång en hashtag istället. Istället för fem personer så kan hur många som helst komma med input. Det finns också möjlighet att skapa disskustion mellan olika personer om hur de tex. upplevde det peruanska köket. Det finns också möjlighet att det hela tiden kommer in nya influenser istället för den relativt korta perioden som fem personer är ute och reser.

Det är lite svårare att få en hashtag att fungera. Det krävs lite mera redaktörskap. Lite mera tid varje dag. Det behövs tid för att starta up, och sedan underhålla den. Men det är ingen stor sak om en redan har etablerat sig på internet och använder det för omvärldsbevakning, kundkontakt, eller för att spela candy crush.

Förra sommaren bloggade jag om Räknas din Mjölkmustasch om ingen ser den? En annan sak från ÅCA som kunde hottas upp med lite internetz.

Denna bloggpost är en del av bloggutmaningen #blogg100 Dag 92 av 100
Annonser
Det här inlägget postades i Instagram, Kommunikation, Sociala Medier, Sociala Medier och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s