Maskulint intiativ inget alternativ

#genus #MaskulintIntiativ Jämställdister fortfarande inget alternativ när det gäller att bygga en jämställt samhälle. Nyheter24 | Maskulint initiativ: ”All form av kvotering är förkastlig”

Om vi börjar med Kvotering så innebär det inte att en sliter in nån från gatan för att det ska vara 50/50 i en styrelse, organisation eller arbetsplats. Det handlar mera om att få in flera kvaliciferade av minoritetskönet, spciellt då det bara är en övervälldigande majoritet män (eller kvinnor). Så det kommer inte nödvändigtvis bli en försämring på grund av kvotering. Det kommer också att lyfta fram att ojämlikhet kommer tidigt, redan vid gymnasievalet. Att det fortfarande vissa yrkesval inte passar in i genusnormen. Men det är inte ett argument mot kvotering utan ett argument för mer arbete med könsnormer i utbildningen.

”Att någon får gå före en annan på grund av kön, etnicitet, sexuell läggning eller dylikt är enligt M! ett direkt brott mot det öppna och jämställda samhället” Det ironiska i det är att kvotering hindrar just det när det gäller män. Män väljer män, och om inte män börjar se efter kompetens utanför sitt eget kön, så är den drastiska lösningen att tvinga till kvotering.

Det kan också vara svårt för någon som inte ser, eller vill se, maktstruktuerna som verkar mot grupper i samhället. Att det därför kan anses vara orättvist. Att möta sådana personer, och att övertyga dem att så är fallet är svårt. Tror då mera på mera ingående undervisning och debatt om samhällets mekanik och hur det demokratiska maktstrukteren i praktiken och teorin går ihop med den faktiska. (handikapanpassning,  härskartekniker osv.)

På deras facebooksida

”Varje vecka ser jag åtminstone någon artikel eller notis i media, där män och den manliga sexualiteten i radikalfeministisk anda framställs som något ont. Vi män våldtar och förgriper oss, vi människohandlar och nyttjar prostituerade, vi är egoistiska och våldsamma kräk. ”Vi” skall tydligen utgöras av en väldigt stor del av alla män, men jag – och, misstänker jag, många män med mig – känner inte igen mig.”

Vi landar i Feminister hatar män, när femnisterna egentligen säger att de hatar orättvisa. Jag tror inte eller att feminismen tvingar på män epiteten egoistisk och våldsam. Vad de däremot lyfter fram att de finns de tendenserna hos män, och att de sidorna inte i tillräckligt stor grad ses som ett problem. Av samhället i stort, och bland män. Om en nu som man anser att en inte är egoistisk och våldsam, så betyder det att du redan har läst de första kapitlen och kan hoppa direkt till delen hur en bygger ett jämställd samhälle. Grattis!

”Men objektifiering som vi ser idag är verkligen inte en dålig sak.
Låt mig uttrycka det enkelt.
Deltar någon i en mediaplattform för en summa, de blir då en handelsvara och därför spelar det ingen roll av vad du gör eller bär, du är ett objekt som ska konsumeras av publiken för underhållning eller stimulans och det är inte något negativt, det är bara en mätning av marknadsutbyte.”

Objektivisering av människor är aldrig okej. Och den enda jag kan tänka på som skulle passa in i den har mediaojektiviseringen av deltagarna är porr. Men det stämmer dessto sämre in i typ, allt annat. Som den objektivisering som sker när en minister får mera uppmärksamhet för utsende eller klädval, än politiken. Bara för att en person har något attribut så betyder det inte att det är ok att reducera den personen till de ofta fysiska attributen. Även i media, och även om de får betalt. Och att både könen från gång till annan objektivseras gör det inte rätt någondera av tillfällena.

Denna bloggpost är en del av bloggutmaningen #blogg100 Dag 90 av 100

P.S Hej Blekk skriver bra om Maskulint intiativ Hej Maskulint Initiativ! Älska slutklämmen:

För att knyta ihop säcken av skit: så bra att det redan finns partier som driver dessa frågor och vill avskaffa dualistiska och trånga könsnormer. Tur att vi också är fler än 23.379 världsfrånvända män som vill avskaffa Maskulint Initiativ. Ni bygger ert parti på en icke-rörelse. Ni kan avgå nu.

Annonser
Det här inlägget postades i Feminism och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s