#mängillar / #kvinnorgillar

#twitter #mängillar / #kvinnorgillar I fredagskväll såg jag enstaka tweets i flödet under hashtagen #mängillar och på lördagsmorgonen trendade hashtagen i stockholmsområdet.

Kollade runt lite och första gången hashtagen #mängillar ploppar upp är lite före åtta på fredagskvällen. Och typ en halvtimme senare kommer hashtagen #kvinnorgillar som en motreaktion. Och det bildas tre läger.

En kritik mot hashtagen är att alla män, inte är alla män. De vill säga att det som står kanske inte är representativt för alla män. Som tex. trakasserier. Att hashtagen skulle vara grovt generalliserande. Jag håller inte riktigt med där, utan tror mera på ett kollektivt ansvar. Att nån bråkdel av promillet av allt jäkelskap rinner ut på individen (jag eller du). Inte tillräckligt för att ge dåligt samvete, men ändå tillräckligt för att en ska rationellt se att en är en del av problemet. Bara för att jag inte hade nån del av det aktuella övergreppet så kan jag vara en del av gruppen som är förövare.

Men även om du nu inte gör några större hemskheter mot kvinnor, och inte känner promille-ansvaret, så kan det vara bra att veta var brytpunkten finns. Det finns flera bra poänger som behöver bankas in

Ett annat problem som lyfts upp är att det här fördjupar den förenklade pollära synen på kön som finns i samhället.

Denna bloggpost är en del av bloggutmaningen #blogg100 Dag 67 av 100
Annonser
Det här inlägget postades i Åsikter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s