50 shades of näthat

#Näthat Dagens nyan plockade upp berättelse om hanna holmström som trakasserats på nätet (ej på webben) som ålands radio har berättat om tidigare (ÅRTV: Hon utsattes för kränkningar på nätet).

Vilket gav nina fellman matrial att skriva en ledare på temat. Samma gamla elakheter söker sig nya vägar. Vilket jag kan tycka trivaliserar det hela en anning. Det handlar inte om argumentation, disskustion eller debatt. Det handlar enbart om att dömma. Det handlar inte om ”Många ovana skribenter uttrycker sig gärna drastiskt, gärna i ett flöde som motsvarar det talade språket, gärna utan nyanser, för att man inte kan eller inte orkar krångla till det”. Det handlar mer om att det är precis det de vill säga vid just den tidpunkten.

Det här får en skilja från andra case. Men här så finns det en ryktespridning och en sanning som gör att det är, enligt vissa, fullt legitimt att fara fult fram. Inte att blanda på på personer som skriver och debatterar klumpigt för att de inte kan bättre. Det här kan närmast beskriva som slutshaming. Hon har själv bloggat om det på sin blogg: min berättelse om att leva i ett rent helvete, vilket jag också tar som en helt trovärdig beskrivning om vad som har hänt.

Lösningen är inte att sända skolelever på brevskrivarkurser. Precis som sanningen är krigets första offer, är vet och etiket nätdebattens första offer. Det är inte frågan om en debatt, det här som hände holmström är samma sak som den dömde mördaren utsätts för på väg till galgen in the old days. Spot och spä. Lösningen är att ge folk en vettig människosyn (feminism).

Vet att mean girls gif:en är lite malplacerad men eftersom filmen 10-års jubilerade i veckan så fick den frikort. Ord gör skillnad.

Denna bloggpost är en del av bloggutmaningen #blogg100 Dag 53 av 100
Det här inlägget postades i Feminism och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s