Det här är twitter på Åland

Twitter på Åland Gjorde ett push och tog tog hem information om de drygt 900 kontona i min ålandslista via twitters api. Det ger samma information som du ser när du besöker profilsidan på twitter.com men är lättare att sammanställa och analysera. Jag valde att fokusera på följare, vem de följer, antalet uppdateringar, och när de registrerade kontot. Det skulle också vara möjligt att ta ned mera, men med minmi-antalet api-calls på 170 per timme så valde jag att bara ta ner det nödvändigaste. Dessutom, vilket jag misstänkte, visade det sig att de är rätt få som twittar rätt mycket, på var sitt håll. Skulle tex. ett klusterdiagram vara intressant men missvisande. Fotbollstwittrarna, och belibers har egentligen inte så mycket gemensamt.

900 konton borde vara rätt heltäckande för Åland. Jag uppskattar någonstans mellan 2000 och 1000 konton, och då närmare 1 000 än 2 000 konton. Att då titta på lite mera än hälften av kontona borde ge en rätt bra bild på hur det ser ut. Med brasklappen att det kanske finns någon välldigt specialicerad grupp med anknytning till åland som isolerat för sig twittrar om fäglar eller vadsomhelst.

Så det borde räcka med graferna nedan för att förstå hur den hyperlokala twittersfären på Åland ser ut. Till sist det här data för hur det såg ut 19 mars 2014.

I snitt har alltså ett konto på Åland 124 följare, följer själv 105, och har 784 uppdateringar. Medeltalet drivs upp av att det finns flera större konton, och flera nära noll-konton.

Mitt egna konto @janssonmichael är inte med.

Denna bloggpost är en del av bloggutmaningen #blogg100 Dag 52 av 100
Annonser
Det här inlägget postades i Sociala Medier, Twitter, Vem twittrar på Åland och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s