Startup kulturen i tv och film

TV&Film TV-serier och filmer som händer i sociala media slash startup världen.

  • the social network Berättelsen om facebook, eller rättare sagt om dess grundare. Som tydligen ska var superensam, och super genialisk. Att Sorkin har skrivit manus märks, kvinnoportärtten, slapsticken och den fantatsiska dialogen.
  • betas Om en startup i san fransico som försöker skapa en app.
  • sillicon valleyOm en startup i san fransico som försöker skapa en app.
  • the internship Det här är inte en film och sociala medier, inom parates google, utan mer om kulturkrocken mellkan två generationer.
  • babylon Första scenen i piloten är från ett imaginärt TED-talk, kan man bli mera samtida än det. Sociala medier, och den transparans som den kan ge medborgarna är centrallt, men också konflikten mellan att visa upp sig och visa upp de rätta sidorna. Den här tv-serien kretsar kring den brittiska polisen och hur den handskar transparans, samtidigt som det handlar om hur man hanterar inkomptens och andra mindre smickrande sidor. Det här tangerar också något som finns i den verkliga världen. Den skenbara transparansen en får när en lägger upp “allt”. Hittils har bara piloten sänds men den bådar gott inför att resten av första säsongen sänds i höst

Indelningen mellan kreativt geni och äffarsmässigt geni är en intressant sak som de flesta av de här skilldringarna har gemensamt. Att nörden från högstadiet allierar sig med nån från coola gänget, för att göra gemensam succe.

Av de jag listat här så är det babylon som jag fastar mest för. Den har humor, och är bitiskt på de rätta ställena. Som att folk i chefspostion köper konsulttjänster och tror på ideer från ett TED-talk och inte för att det kanske behövs i organisationen. Som vilken postion kommunikatören som expertroll hamnar i organisationer med traditioner, som polisen. Även om det kan hända samma sak i mindre traditionelllt strukturerade organisationer.

Annars skriver tv-dags bra om silicon valley
Den vilsna jakten på killkomedin – För mycket Big Bang Theory i Silicon Valley

Denna bloggpost är en del av bloggutmaningen #blogg100 Dag 51 av 100
Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s