Varför åländska polisen borde ha närvaro på facebook

facebook/ polis Polisen på åland behöver inte nödvändigtvis vara på facebook. Och om de ska vara där så ska de veta vad de gör, och göra skillnad. Som kunde att arbeta med det här facebookinlägget och ryktesspridningen.

För det borde väll vara en lätt sak för polisen att ta reda på vad det här är och sedan föra fram det.

Som jag läser det nu, så far det omkring en skåpbil med ett antal personer ombord som försöker sälja saker genom att knacka dörr. I alla fall har alla buntats ihop att vara i denna skåpbil.  De verkar inte prata svenska. De verkar vara påträngade och beteede sig lite mystiskt.  Det verkar också vara som om det begåtts brott.  Mellan raderna läser jag att de verkas tro att det är en del av en turnerade tjuvliga.

Är dom då del av en turnerande östeuropisk tjuvliga, med kontakter med den ryska maffian och i förlägningen med Putin som varje tisdag har te med Hitler och Stalin? Nja, jag vet inte. Kanske, kanske inte.  Men jag tror INTE att det är better to be lite främlingsfientlig än sorry.

För som det är nu så var och en hitta på sitt egna lilla historia och även om den är spännande kanske den inte är sann.

Uppdaterat 2014-04-06 16:57 Fria tider skriver om det här, och då blir det till en rånvåg på Åland. De misstar också att facebooksida poliskontroll på Åland skulle vara en officiell kanal för polisen. Det är den inte.

Undrar också vart de fått följande ifrån ”Romska ligor från Östeuropa drar just nu runt på Åland och gör inbrott och rånar folk i deras hem, enligt flera uppgifter från åländska myndigheter” Vilka Åländska myndigheter? Antingen är det nån som försöker vara en bättre nyhetskribent än vad hen är, eller så ljuger hen. Om polisen skulle gå ut,  för det kan inte vara nån annan än polisen som vet något om det här, inofficiellt eller officiellt så borde rimligtvis någon av de helgarbetande journalisterna på nån av de tre nyhetsmedierna också snabbat upp det. Och sprängstoff som det är, också publicerat det. Så jag lutar åt att det är dikt och förbannad lögn.

Denna bloggpost är en del av bloggutmaningen #blogg100 Dag 37 av 100
Annonser
Det här inlägget postades i Facebook och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Varför åländska polisen borde ha närvaro på facebook

  1. Ping: Enter title here | Medier och kommunikation på Åländska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s