Fb-grupp: Är det verkligen så dåligt i Övernäs Högstadium?

Screenshot 2014-04-05 at 12.13.20facebook Har en speciell förkärlek till engaemangsgrupper/ sidor på facebook, som skärgårdstrafiken, emmaus, ja tack/ nej tack till 20 syrier, så när Är det verkligen så dåligt i Övernäs Högstadium? kom upp i flödet blev jag såklart nyfiken.

Mest för att jag undrar vad kritiken emot ÖHS är? är det läckande tak, dåliga lokaler, dåliga lärare? dålig mat? Och har den krtiken blivit så mycket hårdare, rent av destruktiv.

100 likes har det kommit under den senaste dygnet. Men inte någon storm av likes eller kommentarer, postiva eller negativa till sidan eller till ÖHS i stort.

Hur sidan beskriver sig själv: Vi upplever denna kritiken som djupt kränkande, och det är lätt att upfatta det som destruktiv kritik. Här kan just DU påpeka positiva saker med ÖHS! Vilken kritik mot ÖHS? nybyggnationen, lärarna, nuvarande lokalerna, maten, politikerna, rektorn, eller kanske elverna? Och vilka vi? med tanke på att de vill ha besökare till ett moderat disskustionstillfälle om ÖHS i maj, så moderaterna. Men säker kan en inte vara.

Sedan är Vi, och Du intressant skrivet. Jag, är alltså inte del av den grupp som tycker att kritiken är djupt kränkande. Det är ett möte mellan du och dem. En särskillning som inte spelar så stor roll om det inte skulle vara så att de vill starta en postiv folkrörelse. Jag skulle snarare skriva något i still med; Det här en grupp som vill lyfta fram det postiva med Övernäs högstadieskola, eleverna, lärararna, personalen. En grupp som inte håller med kritiken, och gärna vill att du delar med dig din upplevelse av ÖHS

Sedan behövs det en första krok, eller rättare sagt flera krokar. Det behövs komma en första post och en första följare för att det ska behöva hända saker. Och det kanske behövs flera poster innan det ska kicka igång på riktigt. (om de nu är positiva upplevelser av ÖHS som önskas). Hitta folk som skriver mycket med koppling och be dem dela med sig. Och ställa den lätt pinsamma frågan om de vill skriva på ens fb-sida. Dessto flera som engagerar sig i sidan (och det här gäller bloggar, hemsidor you name it) blir det bättre.

Jag vet att jag startar en metadisskustion innan den ”riktiga” disskustionen kommit igång. Och det är en av de mest iritterade och bästa sakerna med internet. Tanken och eftertanken kommer nästan samtidigt. Men det är också välldigt lärorikt, i alla fall för mig.

Denna bloggpost är en del av bloggutmaningen #blogg100 Dag 36 av 100
Annonser
Det här inlägget postades i Facebook och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s