#eurovaalit och Instagram

#eurovaalit/ Instagram Det här är väldigt subjektivt. Var och en kommunicerar utifrån sina egna föresättningar och val. Så det här ska ses vad jag tycker är bra kommunikation via instagram. Men det är inte bara tyckande, utan det är med ett resonemang om vad man vill visa och hur man gör det bäst. Med den disclamern ur vägen här är mina punkter för att göra ett bra insta-konto.

  • Våga vara med på bilden själv Visst är det roligt att se bilder på vad du äter, men då och då är det bra om du själv syns på bilderna. Selfie är inte ett fult ord, eller en ful sak att göra. Bara man har lite ödmjukhet med i ena hörnet.
  • Humor är ett stort begrepp. Men om du kan få fram ett smålende av att titta på en bild så skadar det inte. Oavsett om du har en ansvarsfull allvarlig roll annars.
  • Väga gå nära Jag är av övertygelsen att bra fotografer håller sig till en ljustark 50-55 mm objektiv. Vilket är Normalzoom och funkar för de mesta. Det kräver också att fotografen måste vara nära motivet för att ta bilder. Som Robert Capa lär ha sag If your pictures aren’t good enough, you aren’t close enough.
  • Våga vara selektiv med motiv. Folkhav är inte så intressant som det låter. Flickan i den röda kappan och de trasiga skorna i folkhavet är dock intressant. Det har också lite att göra med den föregående punkten, gå nära
  • Variera Våga växla mellan bilder i helfigur, halfigur, och ansikte. Många på insta faller in i ett mönster. Var observvant på det om du inte vill vara enahanda
  • Våga visa din vardag eller ta många bilder och inte bara när du har tråkigt.
  • Använd andra kameror. Det går lätt och snabbt att dela från en systemkamera till en mobil om du vill ha bättre kvalite och konstnärlig frihet. Jag antar att en del skulle kalla det fusk. Men när man har en 2 megapixelkamera så är det skönt att kunna använda bättre upplösta bilder nu och då.

Jag har också börjat logga bilder som läggs upp på instagram under taggarna #eurovaalit och #eurovaalit2014, och under de senaste veckorna har utveckligen sett ut såhär. Startdatum är den 14 mars.

Med andra ord så händer det inte så mycket på instagram (under den hashtagen), och det som händer gör det på helgerna, alternativt när någon kandidat tar flera bilder och taggar dem under samma dag/ tillfälle.

Exempel på bra bilder

Kuin kaksi Possua. #selfie

A post shared by alexstubb (@alexstubb) on

Tukeva välipala Kotkassa. #kokoomus #kotka #eurovaalit2014

A post shared by Lisa Sounio (@lisasounio) on

Den här bloggposten är en del av #blogg100 dag 26 av 100
Annonser
Det här inlägget postades i EP-valet 2014, Instagram, Kommunikation, Politisk Kommunikation, Sociala Medier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s