Tips: Intresselistor på facebook

#eurovaalit/ facebook Ett bra sätt att fålja facebooksidor och konton är att använda facebooks intresselistor. Om du är bekant med twitters listor så är det ungfär samma sak. Istället för att följa eller gilla så sätter man in kontot i en passande lista. Ett bra sätt att hålla reda på monton som på nått sätt hör ihop.

De fördelar som jag ser det är möjligheten att dela intresselistor, dvs. att du inte behöver moderera alla listor själv. Att du slipper trycka like, vilket är bra om du är intresserad av att följa tex. sverigedemokraterna men inte vill att deras sida ska synas bland dina andra like. (Nu menar jag i journalist/slash/omvärldsbevakare-rollerna och egentligen vilket parti/sak/organisation som helst. Är du partisympatisöre ska du inte behöva dölja det). Och sist men inte minst, det verkar inte vara någon algoritm som styr vilka poster som syns. Dvs. allt som postas verkar synas i din lista.

Ingen ide att själv stressa ihop något så jag hänvisar vidare till mediamänniskans blogginlägg om det Video: Bevaka områden med intresselistor på Facebook

Själv har jag använd det bla. som ett komplement till projekt att logga talks about och likes för de finländska europaparlamentskandidaterna har jag skapat ett intresselista för att kunna följa dem lite bättre. Den går att se här => Intresselista: #eurovaalit

Denna blogpost är en del av bloggutmaningen #blogg100 dag 10 av 100
Annonser
Det här inlägget postades i Facebook, Kommunikation, Sociala Medier och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s