Efter Ja tack, och nej tack till kvotflyktingar kommer fb-gruppen som säger kanske.

Facebook En sida att sortera in under kategorin udda? Hittade tidgare idag en sida med namnet ”Kanske tack till 20 syriska flyktingar på Åland” som skapades den 11 januari och har i skrivande stund 8 637 likes (2013-01-15).

Jag misstänker dock att långt från alla, om ens några av de 8 637 likes och lite över 5 000 talks about är äkta. En snabbkoll ger också att de som öppet gillar sidan varken bor i Europa eller verkar kunna prata svenska (som är det språket som sidan använder i beskrivningen och den enda posten).

De bägge bilderna som finns på fb-sidan är lånade från någonannanstans på internet. Bilden på Pommern kommer från tripadvisor och bilden på Ålandsflaggan är lånad, men där är det lite mera jobb att hitta ursprunget. Men samma bild går att hitta på visitaland.ax och naringsliv.ax. (Åtminstånde ålandsnäringsliv vill påstå att det är deras flaggbild).

Jag är också nyfiken hur människan (roboten?) som skapade sidan kan koppla ihop tveksamhet inför flyktingmotagande med agnostik. En agnostikers tvivel är för mig begränsat till relgion och inte så mycket med andra mera världsliga ting. Det är snarare ett förhållande till relgion än i relgion i sig. Det kan vara så att det skulle vara mera passande med skeptiker, men går inte eller jämt ut. Då deras skeptism är begränsad till vetenskaplig argumentation och forskning. Invandringsskeptisk kanske, men det verkar också som skaparen av sidan försöker gå runt alla ord som på något sätt kan kopplas till invandrarktiska och främlingsfientligehet.

Det som är mest intressant med den här gruppen är dock att någon verkar betalat för likes för en sida som bara kan ses som ett någonlunda vällformulerat och vällplacerat skämt.

Annonser
Det här inlägget postades i Facebook, Internet, Sociala Medier och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s