LR missar chansen till medborgardialog trots livesändning på Bambuser

Kommunikation Upptäckte igår ett bambuserkonto som verkade vara, och visade sig vara Landskapsregeringens. Premiärsändningen kommer att vara Budgetpresentationen för 2014, nu i kväll.

Det går att läsa lite mera i pressmedelandet Direktsänd budgetpresentation på webben och Ålands radio skriver också lite Landskapsbudget offentlig i morgon. I ÅRTVs text avslutas med meningen ”Presentationen är samtidigt en pressinformation där företrädare för massmedia också kan ställa frågor.” Vilket får mig att fundera lite borde inte medborgarna och alla andra resterande uppmanas att delta, istället för att följa presskonferensen. Via facebook, via twitter och via bambuser. Speciellt när det på annat håll pratas om ”medborgardialog”, plus att en professionell aktör kommer att live-sända oberoende via ett media som i det här fallet högst antagligen har bättre genomslag. På det att istället för att skapa en direktkanal till medborgarna väljer man att gå via lokalmedia, och deras nyhetetsvärdering. De tar ett steg framåt med att börja använda bambuser, men absurt nog kommer de inte framåt. Varken när det gäller att nå flera, eller att bli mera demokratisk.

Nu är det här första gången de livesänder, vilket kan vara ett lite försvar. Och de flesta av de som finns på sociala medier följer händelser och disskustioner i större grad än vad de deltar i dem. Men jag är ändå besviken på att LR inte vill att folk ska delta, utan bara ska se på.  Såhär i början så borde de ta varje chans de kan för att bygga upp en positiv kommentatorskultur kring LR-konton. Istället för att be dem klicka igång en video och passivt ta emot.

Annonser
Det här inlägget postades i Internet, Kommunikation, Politisk Kommunikation och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s