Kort om LRs möte om sammare kring webbutveckling

den digitala agendan

Digitala Agendan: Åland Lyssnade på landskapsregeringens informations och diskustionsmöte om sammarebete om webbutveckling, med en inbjudan främst riktad emot. För att konkret handlar det om att landskapsregeringen ska skapa en ny hemsida och skaffa en ett nytt webbpubliceringsverktyg. Något de vill göra tillsammans med kommunerna, främst. LR har redan idag, såvitt jag förstår, samarbete med Ålands hälso- och sjukkvård och mariehamn stad.

Så mycket mera finns inte att säga just nu, innan LR och de kommuner som vill vara med möter upp och bestämmer vad de ska göra. Målet är att regeringen.ax ska vara uppdaterad till början av sommaren 2014, och arbetet ska börja i början av september 2014.

Det verkar som att LR verkar komma till start med digitala agendan. Ifrån att prata om ett halvår, eller mera, så kommer det att hända saker redan en vecka i framtiden. Det verkar börja så sakliga röra på sig när det gäller it. Men jag är lite orolig när det gäller de mjuka värdena. Jag kanske märker ord här, men jag tycker att det är fel att prata om informationsbehov, och skulle gärna se att det bytes mot kommunikationsbehov. Att en myndighet ska fylla kraven för att informera är rätt lätt, en lapp på en anslagstavla räcker. Men jag skulle vilja se att LR tog steget och började kommunicera med landskapets invånare också. Och det är mycket svårare än att skaffa nya datorsystem. Om man ska dra på växlarna så innebär det här att hela organisationen, med attityder och kultur måste förändras. Så jag undrar hur redo landskapsregeringen är att bli en 24/7 myndighet?

Annonser
Det här inlägget postades i Funderingar, Internet, Kommunikation och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s