Varumärkesintrång någon?

Screen shot 2013-07-01 at 11.20.25 AM

Det inspirerade logotypen till vänster och orginalet till höger.

Skulle säga att kökars Glassmoppe har gjort sitt logo lite för lik Unilevels Ben&Jerrys. Över gränsen för vad som kan kallas för inspirerat. Det är inte det att det kan vara ett varumärkesintrång utan det att det, i det här fallet, att göra något eget. Istället för att åka snålskjuts kunde man göra något eget.

För jag gillar ju deras företagside, och de verkar utifrån vad man kan se på deras facebook-sida vara drivna. Jag förstår bara inte varför de måste kopiera ett av Unilevers varumärken för att göra sin grej.  Skrotnissemopeden som de använder är en fantastisk symbol, och något unikt iaf. för att vara Åland, och speciellt för att vara Kökar. Så varför inte utgå från den, plus en färg och en human egypiene, och vips så har man ett eget utryck. Om man ska vara i framkant på marknadsföringsområdet så kanske de till och med har ett eget ljud. Så våga vara lite mera unik och mindre copy+paste.

_IGP1239

En överarbetat ide hur en logotyp kunde se ut.

Annonser
Det här inlägget postades i Grafisk design, Reklam, Remake och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Varumärkesintrång någon?

  1. Glassmoppen skriver:

    Hej och hälsningar från Glassmoppen 🙂 Väl noterat! Tanken att associera är kanske inte helt fel och vi ville lite leka med just det – vi gör dethär för att ha roligt och i mycket liten skala – framförallt lokalt. Vi vill absolut inte göra påhopp eller liknande – tvärtom. Vi tror på positiv energi och leenden. Vi ska inte tas alltför på allvar 🙂 Vi kan förbättra på mycket och kanske träskyltarna på vår sjöbodskiosk kunde uppgraderas till nästa säsong – ditt förslag ä’r inspirerande. Kanske vi kan samarbeta?

    Kom och hälsa på – stanna oss på vägen 🙂

    Glassmoppens piloter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s