Rädda ung.ax! död eller levande!

För nästan 200 dagar sedan publicerades det senaste inlägget på Ung.ax

2012-12-25 00:08 Uppehåll med hemsidan
Hejsan alla Ung.ax läsare! Som ni redan märkt så uppdateras inte innehållet så ofta här längre, men gråt ej! En förbättring håller på att ske och vi hoppas komma tillbaka så snart som möjligt med bättre artiklar än någonsin. Det gäller bara för er att ha tålamod, njuta av ledigheten och fira det nya året som är på intågande. Se detta som någonting bra, och ha en bra fortsättning på 2012. Gläds åt era julklappar och att vi överlevde den 21.
Med vänliga hälsningar, Elise Åkerblom ordf. för Ung.a

Och efter det: tystnad.

_IGP0071One webbpage to rule them all När jag läser på om ung.ax och dess historia som en del av landskapsstyrelsens ungdomspolitik slås jag av att den här hemsidan ska lösa eller vara hjälplig till allt. När den först dyker upp våren 2011 så är den inriktad på nät-mobbing. För att sedan få ett generell ungdomsinformationsuppgift. Samtidigt drivas av unga för unga. Och så ska det vara helt nätbaserad. Föreningen fick sin nuvarande styrelse i slutet av september 2012.

2011-05-30Rädda Barnen Åland ung.ax lanserad

Den åländska ungdomsportalen ung.ax lanserades den 31 maj. En aktiv ungdomsredaktion bestående av elva ungdomar och ett par frilansare jobbade under ledning av ungdomskonsulenten och Rädda barnens projektansvarige i projektet Barnensinternet.
Utvecklingen av portalen forsätter under 2012.

Saxat från Årsberättelse 2012

När det gäller hemsidan Ung. ax är ambitionen att det ska bli en sådan hemsida där ungdomarna hjälper till och talar om hur sidan borde utformas så att många ungdomar är intresserade att vara med och kommunicera på den.

Vicelantrådet Britt Lundberg Plenum den 8 december 2010

Ung.ax är ett inflytandeforum för åländska ungdomar men även en plats där unga hittar information om bland annat studier, flytt hemifrån, företagande, hälsa, påverkansmöjligheter i samhället samt alkohol- och drogfria aktiviteter att delta i.

Saxat från budgeten 2012

2012-04-22 Ålandstidningen Nystart för Ung.ax

Det finns alltså ett par olika ideer om vad den här hemsidan ska vara, vad den ska göra, och vem som ska göra det.

En del saker som jag tror att ung.ax kan behöva fundera på innan de nystartar för andra gången (om de gör det).

  • Ha ett tydligare syfte, profilering och mätbara mål.
  • Exprimentera mera. Att begreppet att hitta sin röst innebär att man måste testa olika röster för att hitta sin egen. De vill säga att det kommer att låta fel, bli fel ett par gånger innan önskad effekt uppnås.
  • Ändra från av ungdomar till ungdomar till ungdomar till Av ungdomar för alla. Det som publiceras behöver inte alltid ha rikta sig enskild till ungdomar utan bredare än så. Om man ger unga röst som ska man också lyssna på den. Många av de klassiska ungdomsämnena är relevanta för flera än personer 15-25 år. Skolan är ett tydlig exempel, men hur kollektivtrafiken fugnerar, åtkomsten till svt-play, drogpolitik, med mera är berör dem också.
  • Plocka upp, disskutera och paktera andra kampanjer. Om rasism, sexism, krig, fred, eller whatever.
  • Humor.
  • Bli fysisk. En uppkoppling gör att man kan komma åt nästan vad som helst varsomhelst. Men, det gör inte att behovet för en fysisk samlingsplats försvinner. Det kan vara allt ifrån ett skrivbord i en källare till regelbunda träffar eller att närvara en kväll nu och då på en ungdomsgård. Det är inte en slump att googles kontor är så fyiskt som det är, trots att allt arbete (nåja, det mesta) går att göra hemifrån.
Annonser
Det här inlägget postades i Internet, Kommunikation och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s