Finländska dagstidningar like vs. Upplaga

Press En titt på hur de tio största dagstidningarna i finland efter upplagan ter sig på facebook. Snabbgooglade och hittade inte några siffror som var yngre än från 2011. Så det finns två års utrymme för uppgång eller nergång i den kollumen. Likes är från mitten av mars 2013.

Det som är intressant är att den tidning med störst upplaga Helsingen Sanomaat är den tredje största på facebook. Och att den sjätte största tidningen enligt upplagan är störst på facebook, tätt följt av den med näst högst upplaga. Det är också de tre som engagerar mest om man ska tro ”talks about …” sifforna som facebook ger.

Det andra som man med tydlighet ser är att det är flera tryckta tidningar än vad det är likes. Illtalethi det enda undantaget (0.91 tidningar /1 like). Jämfört med den ”sämsta” Maaseudun Tulevaisuus (43.88 tidningar / 1 like). Snittet var 15 tidningar per varje like.

Observera att jag inte har sett i vilken grad dessa top tio dagstidningar är i en digitaliseringsprocess. De vill säga hur mycket det försöker få sina läsare att gå över till att läsa tidningen digitalt. Det kan också vara så att det inte är facebook-tidningar, om jag får använda den termen. De vill säga att de inte har matrial som kan läggas ut eller lämpar sig att läggas ut via facebook. Sist men inte minst visar det också på engagemanget att använda facebook som en kanal till sina läsare.

OBSERVERA! Siffrorna jag jämför är från 2011 och 2013 de vill säga att det finns utrymme för fel. Är det någon som sitter på en länk eller siffror som är aktuellare så tipsa gärna.

Annonser
Det här inlägget postades i Dagstidningar, Facebook, Kommunikation och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s