Förhållande likes/ medlemmar för de Åländska partierna | #blogg100 dag 50

Skriv i januari i år om hur sambandet mellan likes och valresultatet i senaste valet. Lånar nu sifforna som Nya Åland publicerade 2013-03-07 om medlemsantalet för de åländska partierna och korsrefererar dem med antalet likes. Vilket gör att man får en karta som följer:

Det finns alltså ingen fast förhållande mellan likes och antalet betalande medlemmar i partiet. Moderaterna förhållande är likes/ medlemmar är mest överenstämmande. De andra har flera likes än medlemmar och tvärtom. Socialdemokraternas likes är sammanräknat från flera grupper vilket gör att de är lite ur ballans (finns två förhållanden mellan likes/ medlemmar för dem 2 eller 1.65 ). Centern har minst antal likes i förhållande till sitt uppgivna antal medlemmar. Också socialdemokraterna hade ett negativt förhållande. Ålands Framtid hade minst antal medlemmar i förhållande till antalet likes. Också liberalerna och obunden samling har flera gillare än medlemar.

Om jag får spekulera så visar det här att det är lättare att gilla ett parti än att gå med i det. Men det gäller inte för alla. Socialdemokraterna kan var lite mera vågat att gilla pga. av det finns ett visst sossehat som gör att man kanske inte vågar stöda dem öppet på åland(?). Centern är lite svårare att hitta en möjlig förklaring.

Det går förstås att gilla flera partier än vad man kan vara medlem i. Vilket ställer till det lite.

Annonser
Det här inlägget postades i Facebook, Kommunikation, Sociala Medier och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s