5 länktips | #blogg100 dag 31

En liten nödlösning när jag inte har något att skriva om själv. Tipsa om fem länkar som jag hittat närmaste veckan som är värda att sprida vidare. 

submarinecablemap.com Precis som det låter en karta över alla undervattenskablar som levererar internet. Blir ännu mera spännande om man har lite kundskap om undervattensgeologi och kabelbrott som bla. ledde till att Filipinerna för ett par år sedan helt plötsligt förlorade all uppkoppling till yttervärden för att alla undervattenskablar kapades. 

tweetping.net/ ännu en livekarta över tweets. Men med mera information och snyggare utseende än den jag tipsade om tidigare. Definitivt något jag har uppe för att ge intryck att vara ett riktigt sociala medie proffs (att kalla sig sociala media guru är väll ute). 

page2rss.com/ ett tredjehandsverktyg för att att skapa rss-flöde till hemsidor som saknar det. Otroligt praktiskt. Inte så ny länk men alla borde veta att det finns en lösning då hemsideskaparna är då lata och hatiska mot sina besökare att inte ha fixat eget rss-flöde.

A journalist’s guide to verifying images en praktisk guide för att bedöma nyhetsbilder som äkta eller falska. Något som flera än journalister kan ha nytta av. Skulle säga att bildbedömning/ tolkning är en av de viktigaste delarna som en medborgarkritiker kan ha. Att bedöma en bilds äkthet är det mest basala, sedan kan man gå vidare med genus, utval, och så vidare. 

Här är svenskfinlands bästa twittare. En lista som borde bli aktuell igen i dagarna när Interlecta släpper sin årliga studie av svenska twitter. Finlandsvenskarna kom ju som kanske bekant med i finska twittersfären se finnishtwitter.com (observera att jag ser listan mera som kurriosa än något annat). 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s