Vuxenvärlden | #blogg100 dag 30

I dagarna har ålandstidningen skrivit om näthatet med utgångspunkt i hur unga tjejer blir trakasserade på facebook. Bortsett den vanliga förvirringen i vad man ska kalla det (hot, hat, trakasserier, hat, mobbing, kvinnohat, eller bara oömt språkbruk, kombinerat med cyber, webb och nät). så reagerade jag på ordet ”vuxenvärlden”.

Det går alltså att dela in världen i en vuxen del och en ungdomsdel. Det går också att härledda problem i ungdomsdelen. Instagramupproret kan delvis förklaras med det. Ungdomsvärlden hade ett problem som de försökte få hjälp att lösa via vuxenvärlden. Ingen hjälp gavs och problemet försökte lösas på egen hand. Flugornas herre all over the place. (Men observera, det innebär inte att ”ungdomsvärlden” inte är kapabel att lösa sina egna problem. ).

Problemet är inte att det går att dela upp samhället i två delar genom ålder. Utan att det verkar som att de två delarna är okomplatibla. De passar inte riktigt ihop. På nått sätt jämkas de ändå ihop. Hur det går till vet jag inte, men tydligen blir folk vuxna fortfarande.

Att de som företräder ungdomarna hamnar ofta i tredje sektorn, sport, kultur och utbildning gör det inte bättre. Den sektorn som det är ganska lätt att minska det ekonomiska stödet till och väldigt ofta drivs som projekt. Vilket skapar en dålig grund för långsiktigt arbete. Ett ungdomslag i fotbolls åsikter väger lätt mot vad en dokor i filosofisk investeringmetodik har att säga. Det finns ingen helt odiskutabel pondus att sätta bakom en ungdomsorganisation. Visst de är framtiden, men vi lever i nutiden, så de får vänta lite med att påverka besluten.

Ledare i Ålandstidningen Vuxenvärlden måste sätta ner foten

Annonser
Det här inlägget postades i Åsikter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s