Rädda Emmaus och Åca huset -facebookgruppen | #blogg100 dag 14

Har hittat en annan åländsk intressegrupp på facebook för en sakfråga. Det är gruppen Rädda Emmaus och ÅCA huset. I som skapades som en reaktion på att en byggnad sålts till högstbjudande, och leder till att de nuvarande inneboende, Emmaus m.fl. på sikt kan behöva se sig om efter nya lokaler. Kan vara intressant att jämföra den med fb gruppen skärgårdstrafiken som jag skrev om tidigare;Facebookgruppen Skärgårdstrafikens framtids uppgång och … fall?.

I skrivande stund har gruppen 544 medlemmar. Fördelningen mellan tillagda och inbjudna visar på att de många har på egen maskin hittat till gruppen. Det är en indikator på att det finns ett engagemang för byggnaden som är utanför de ”närmast sörjande”.

Hittils har det skrivits 28 poster, fördelningen mellan like och kommentarer ser såhär på en graf. Det är en post som har fått 50 kommentarer, medans de flesta ligger runt och under tiostrecket, samma sak för likes där toppen redan kommer vid 18.

Annonser
Det här inlägget postades i Facebook, Kommunikation, Sociala Medier och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s