Lite tankar om sociala medier | #blogg100 dag 8

Det blev en liten kamp mot klockan, den åttonde dagen av #blogg100.

Det blir inte en statistikpost den hör gången ska däremit skriva ner lite tankar om kommunikation via blogg, twitter och facebook, från organisationer och vad det krävs för att det ska komma igång. För jag har sett ett par trender.

Det första är att det finns en mängd mer eller mindre vällbyggda konspirationer, myter och rykten om kommunikation på internet. I bland är den välgrundad, men oftast väldigt onyanserad. Det är troll, det rasister, det är snodda nakebilder, det är virus, det är hackers, och don’t ever type google into google…
Det är svårt att få en överblick, och det är svårt att bemöta alla knasigheter. Det leder till rädsla och pasitivitet. När det egentligen bara är att ta organisationens kommunikationsplan och logga in.

Det andra är att det är individer som leder sociala medie sattsningarna. (I förläggningen kan man kanske dra slutstasen att trygga arbetsplatser låter de anställda göra ”galna” oprövade saker som starta företagsblogg osv.). Jag har inget bevis men jag tror att det är svårare att genomföra en sociala medie statsing om den dikteras från toppen. Det ideala om sociala medier och verksamheten möts av sig själva. Oj, titta vad bra det blev när resutrangen och instagram mötes, eller bibloteket och facebook.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s