Bloggande lokalpolitker #axpol | #blogg100 dag 7

Jag går vidare på trenden politik och internetkommunikation, denna gång är det bloggarnas tur att undersökas.

Har en bundle på google reader som just nu har 45 bloggar som drivs av politiker eller har politskt innehåll med anknytning till Åland. Rensade listan på brus som inte kan ses som enskilda politiker, eller politiskt engagerade. Det blev allt som allt som allt 35 bloggar. Det jag är intresserad av är när de började, när det skrev senast och vilken plattform de använder. I andra hand om man kan se några skillnader mellan partierna när det gäller bloggande, och andra mönster.

Till först det är blogspot är the tool of choice, wordpress, är också poplulärt.

Såhär ser fördelningen av partitillhörigheten ut:

Det här kartan kan vara lite svårttolkad. Sifrrorna 1-6 i den liggande skalan represneterar var och en ett parti. 1 är ÅF. 2 är C, 3 är lib, 4 är m, 5 är obs, och 5 är S. Siffrona i den stående skalan representerar tiden. 500 för 205 och 1200 för 2012. Obeservera prickraden på 1100 (år 2011). Också tomrummet mellan 2007 och 2009 är intressant att ta med.

Vad man kan se är hur enskilda bloggar skapades i förhållande till andra i det egna partier och jämför med andras.

Men hur ser det ut med skrivandet? Är alla dessa 35 bloggar aktiva. Följande karta kan ge ett svar på den frågan (samma värden som på föregående karta, höjden är tid, bredden är de olika partierna 1=åf, 2=c 3=lib, osv):

Det är tolv av dem som skrivit något under januari 2013, fyra som skrev senast i december 2012. Fyra som har skrivit något mellan november och september 2012.

Kommer ni ihåg cirkeldiagrammet som jag presenterade i början? Inte det första men det andra. Såhär ser det ut om man bara räknar med de som har bloggat i januari 2013:

Annonser
Det här inlägget postades i Kommunikation, Politisk Kommunikation, Sociala Medier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s