Facebookgruppen Skärgårdstrafikens framtids uppgång och … fall?

Skärgårdstrafikens framtiden, skapades i juli 2012 och för väll ändå sägas vara den största sakpolitiska facebookgruppen med Ålandsanknytning. I korthet så skapades den för att debattera vilka förändringar som skulle ske i den Åländska skärgårdstrafiken. Både för att kritisera och för att lägga fram egna förslag. Följde debatten då och gör det fortfarande, men jag har aldrigt tagit mig tid att se vad som händer i just det hörnet av facebook. Förren nu.

Det beror mest på att jag fick ögona för denna graf som visar utvecklingen där det gäller nya medlemar i gruppen och hur många nya poster det kommer per månad. (observera att det inte handlar om att medlemmar sluta vara med utan att det färre nya medlemmar kommer med).

Jag är lite osäker på vad det ger att visa förhållandet mellan de som blivit tillagda och inbjudna. Om det skulle vara en vecka efter att gruppen skapat skulle det betytt en sak. Men såhär sex månader senare så är de rätt betydelselöst. (Rätta mig om jag har fel). Men det är intressant förhållande i alla fall.

Nästa graf visar fördelningen av likes och kommentarer.

Det är alltså många som får lite stöd eller reaktioner (tummar upp och kommentarer) och få som får mycket. Den mest populära posten med 60 likes skrevs på kvällen den 28 augusti. Den mest kommenterade den 2 augusti lite före två på eftermiddagen.

Jag har just nu inte så mycket att jämmföra med. Om det här är något typiskt, eller om det beror på den politiska debattens cyckler. Det kan också vara ett exempel på hur snabbt saker sprids på facebook; att en facebookgrupp om ett allmänintressant ämne rätt snabbt kan komma upp i volym.

Annonser
Det här inlägget postades i Facebook, Kommunikation, Sociala Medier och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Facebookgruppen Skärgårdstrafikens framtids uppgång och … fall?

  1. Ping: Rädda Emmaus och Åca huset -facebookgruppen | #blogg100 dag 14 | Medier och kommunikation på Åländska

  2. Ping: Rädda Emmaus och Åca huset -facebookgruppen | KMJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s