Mest retweetat under 2012 Tweets av svenskar -Ordanalysen

Fann precis som många andra @hampusbrynolf och @intellectas lista på det mest retweetade tweetsen av svenskar under 2012 otroligt intressant. Så intressant att jag börjar undrar om man kan se några trender.
Så jag började ta fram lite siffror från listan som du kan hitta här

Men först det finns ett visst utrymme för misstag. Det gör inte att det är okej, de ska inte vara där, men de kan finnas. Förlåt för det. Det andra är att det kan vara smittat av mina åsikter intressen och värderingar. Så se det som en sätt att se på listan mera än något annat.

Det första jag märkte var att det mest vanliga förekommande handles eller twitternicken var @jonas_gardell, @mark_levengood, @anaginas, @alexschulman, @kellermannen, @erikniva, och @carlbildt Hoppas att ni noterade att det blev lite gubbklubb över det hela. Det om jag begränsar listan till att ordet ska förekomma minst sex gånger, ökar omfånget till minst fyra men det blir inte bättre för det. @jasontimbuktu, @soranismail, @ozznujen,  @jakoboqvist och @glenn_hysen
I ett circkeldiagram blir det att se ut som följer:

Det dyker upp två svärord och det är ”Jävla” och ”Fan” och det är allmänt använt (ingen nämnd ingen bränd). På tal om det så är tv-serien ”Torka aldrig tårar …” den oftast omnämnda bland de mest retweetade tweetsen.

Genus och kön, hittade inte ett enda Hen. Visst det var flera tweets som hyllade diskuterade hen, men när det gäller att praktiskt använda det var det lite sämre med. (Vet inte om genusbestämda ord är ett riktigt ord, men jag hoppas att ni föstår vad jag menar).

Till sist en graf som visar ”retweet-topparna” fördelat över året, utan information om vem som har skrivet tweeten dock. Höjer också ribban från 200 RT som verkar vara den ursprungliga listans nedre gräns till 300 för att få bort lite brus.

Annonser
Det här inlägget postades i Kommunikation, Sociala Medier, Twitter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s