Webbpubliceringsfrekvens för Åländska nyhetsmedier.

Hur ofta publicerar åländska nyhetesmedia nyheter på sin webb? Enligt vad min RSS-läsare tar emot (tog emot) perioden 5 december till den 13 december ser det ut som följer.

Det är en lite speciell period med Finlands självständighetsdag den 6 december, och helgen 8-9 dec. men jag tror att det ändå går att se en tendenser som sedan behöver bekräftas med en lite utförligare undersökningar. Snittvärden för den här perioden är för Ålands radio 13,6 artiklar, Nya Åland 8, och ålandstidningen 4,2. Tidpunkten på dagen (som jag inte tagit med) är också rätt rolig data, samt om man jämför det med aktivitet på sociala medier (eg. facebook). Kort om tiden så är Ålandstidningen först ut med sina artiklar, Ålands radio regerar på dagen, och Nya Åland avslutar nyhetsdagen. På facebook är Nya Åland den mest aktiva att lägga ut matrial, pusha för artiklar. De är också välldigt bra att lägga upp fb-exlusivt matrial. (Tror rent spontant att instagram skulle kunna vara något för dem?).

Annonser
Det här inlägget postades i Dagstidningar, Facebook, Kommunikation, Nyheter, Sociala Medier och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Webbpubliceringsfrekvens för Åländska nyhetsmedier.

  1. Ping: ÅRTV inget hot mot lokal gammelmedia | Medier och kommunikation på Åländska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s