Posten på Åland <3 Mao

Om du inte prenumerar på någon av de Åländska lokaltidningar så kan du lätt ha missat Posten på Ålands helsidekampanj som rullar just nu. Varje vecka kommer ett citat från någon känd person, först Hannibal, och sedan Mao.

Groteskt helsidesannons. På så många plan.  on Twitpic

Men snälla Posten Åland måste ni välja ett citat av Mao, nån ... on Twitpic

Ena citatet är av en krigsherre och den andra av en dikator. Är det dom vi vill ha vår inspiration av, speciellt när det finns mera fredliga mera, närmare personer som sagt precis samma sak. Dessutom gjorde ju Maos bygge av ”väderkvarna” och hissande av segel i hans kulturrevolution att miljoner dog i Kina. (Men strunt i det var ju bra sagt iaf. det luktar färsk entrepenörsanda!) Dessutom av ett Ålandskt företag som en del av ett demitaliserat, fredliga demokratiskt skärgårdsamhälle.

Tänkt till nu Posten på Åland! Eller eller är det en följetång av citat från inspirerande militärer och dikatorer som ni har på G?

Uppdaterat: Av en händelse läser jag just nu Skurkstater av Loretta Napoleoni som tar upp Kina och Maos kulturrevolution. Enligt henne så genomförde han tillsammans med de fyras gäng en chockdoktorin på Kina. Med skillnaden på den som skedde i Europa och i syd och nordamerika att den inledande krisen konstruerades för att landet skulle kunna omformas.

Annonser
Det här inlägget postades i Kommunikation, Reklam och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s