Det här är inte bra. -Om Finlands ”bästa” webbplats för dagstidningar

alandstidningen.ax ska tydligen ha finlands bästa webbplats för nyhetstidningar. Och jag undrar om de vet vad de talar om. Och hur mycket de måste sänka kraven på ”bäst” innan Ålandstidningens sida kom i topp. För det  här inte bra. Inte när det gäller journalistik eller reklamplats.

Man utnyttjar inte webbens möjligheter att länka, eller att gå djupare in på ämnen. Man ids inte ens länka till artiklar som man själv publicerat dagen innan. Man gör inget större urval när det gäller vilka saker som toppar. Över huvud taget så verkar man inte redigerar så mycket att det matrial som sätts ut.  Man lägger in reklam brevid nyheter som i papperstidningen skulle vara näst till en dödsynd. Man hänvisar läsare till papperstidningen, eller till en pdf! Det finns inga kartor, eller info-grafik. Ett starkt begränsat kommentatorsfält. För att inte tala om meningsfull intergation med sociala nätverk.

Deras hemsida är en reklamplats för reklamköpare men framför allt en reklamsida för papperstidningen. Det är nästan fel att kalla det nyhetssida.

Jag kan ge det så mycket att det är en stabil sak, deras hemsida, men det kan inte vara så ila att den är bäst. Men det är kanske som man säger även helvetet har sina nivåer.

Annonser
Det här inlägget postades i Dagstidningar, Internet, Kommunikation, Sociala Medier och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s