Homeland se02ep04 -The new car smell

VARNING —FÖLJANDE TEXT INNEHÅLLER SPOILERS FRÅN TREDJE AVSNITTET AV HOMELAND SÄSONG TVÅ — VARNING

Homeland se02ep04 -The new car smell 

Hela avsnittet börjar med att Saul besöker cia chefen i hans hem. Notera att det är CIA chefen son öppnar dörren. Antagligen för att visa att han är en människa. Om ni har följt serier så har man inte fått ett alltför sympatisk intryck av honom. Hursomhave får han se Brodys självmordsfilm och en efterföljande diskussion om hur CIA ska göra nu.

De väljer att bevaka Brody men i hemlighet, i princip innebär det att det blir samma grej som carrie gjorde i säsong 1. Men den här gången med mera resurser och en att … får ha en man med i gruppen.

Jesus. She called this.

Brody försöker lappa ihop saker med Jessie. Deras giftermål är på gränsen att brista. Jessie vill ha att brody ska vara ärlige emot henne eller att han flyttar ifrån henne.

Tillbaka till Carrie som får möta Peter Quinn som är den andra CIA anlystien som ska arbeta med övervakningen av brody. Planen blir att carrie ska ta kontakt med brody och ge intrycket att hennes teorier som i första säsongen bedömdes galenskaper har blivit tagna på allvar. En plan som vi se sättas i verket.

Brodys vänner från det millitära som börjar nysta i Walkers död blir från oro och paranoia bli till en riktigt undersökning.

Brody tar in på hotell och ringer Carrie från hotellbaren. De pratar en stund och skiljs åt. Men när carrie lämnar honom så är hon säker på att han vet att hon vet att han är en terrorist. Hon väljer att konfronterar brody, trots avrådan och CIA väljer att omhänderta brody. Och kvällens avsnitt är slut.

Intressant annat är hur man plockar ut misstänkta ”handlers” eller kontaktpersoner för Brodys kontakter med Abu Nasier. Dvs. att de bara plockar ut de fyra fem med mörkt skin och härkomst från mellanöster och afrika. Även om det makes kind of sense.

Det är också intressant att se Dana (Brodys dotter) förändring. Från att vara fattig dotter till en marine, till dotter till en kongressman. Dels igenom vilka vänner hon har till vilka åsikter hon utrycker. När hon argumenterar om bombningen av Iran, så kan man tolka det att det finns en klasskillnad i synen på kriget mot terrorismen. En lite maktlös kulturelti, och en krigisk cynisk överklass. Kanske inte med just de parterna men det lyfter en klasskonflikt inom den amerikanska sidan av kriget mot terrorismen. Bortsett från fader dotter relationen alltså.

Peter Quinn är annars en intressant karaktär. Inte bara för att han dyker upp rätt ur det blå, men också för att han har jobbat med droghandel i sydamerika för CIA. Det är intressant då det visar att CIA inte enbart fokuserar på terrorism från arab-stater, men att det också i bakgrunden fortfarande pågår ett krig mot drogkartellerna fortfarande. Och att det kriget inte är vunnet eller avslutat. Vill minnas berättelser om specialförband som sändes ner i regnskogarna. Ungefär på samma sätt som specialförband används om terrorgrupper i afghanistan. Jag vet inte om det är någon mera laborerad tanke från serieskaparna, men jag är helt klart intresserad om det tar vägen någonstans.

Annonser
Det här inlägget postades i Homeland, TV-serier och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s