val.ax och kultur.ax hackade

På natten mot torsdagen fick jag se följande tweet i flödet från @jessyhartvik

De sidor som verkar vara berörda är val.ax och kultur.ax. Klickar man eller skriver in de adresserna hamnar man på Turkishajan.com. Den sidan verkar vara en community för personer som har intresse av hacking eller datasäkerhetsfrågor.

När jag börjar skriva om det lite över tio på torsdagsmorgonen så är ordningen återställd. Det är bara sökreslutaten på google som är lite fortfarande är lite konstiga.

Vem är det som ligger bakom?

Det är lätt att säga att det är någon from Turkiet som ligger bakom. ”Svenska” hackare brukade tidigare omleda sina offer till flashback, och det kan vara ett liknande betende här. Men det behöver inte vara så, det finns också möjligheten att det är någon form av internskämt. Men om vi utgår från att hackaren kommer från turkiet, vad får vi fram om vi tittar närmare på turkisshajan.com

Turkish Hajan group, Hajan, eller ajan ska vara det turkiska ordet för spion, btw.  vars medlemar bla. verkar lyckats ha kapat asus sida. Enligt den här artikeln från den 24 september i år. Ännu tidigare i september framkom det att det lyckats hackat pizzaföretaget Domino’s Indias nätverk och läckt 37.000 användares uppgifter. Enligt hackread.com.

Från vad jag kan säga nu så verkar det här inte vara någon större seriös attack. Någon script kid (dvs. en person med lite datarvana som med hjälp av program gjorda av andra kan hacka system), har hittat landskapsregeringens sida hittat ett håll och dirigerat om besökare till hackergruppens hemsida. No biggie.

Återkommer om jag hittar något mera intressant om den turkiska hackergruppen eller angreppet mot LR-sidorna.

Annonser
Det här inlägget postades i Internet, Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s