Bildspel: Bärgningsarbete i MSF-gästhamn

Råkade under min kvällspromenad längsmed slemmern gå förbi bärningsarbete av den förolyckade båten. (Ålandstidningen skrev om det på sin hemsida tidigare idag också konkurenten nyan har fick precis ut en artikel också STT Uutiset har lagt upp en notis på nätet: Muskelbåt rammade brygga i mariehamn). Och kunde inte låta bli att hämta kameran  Jag börjar nu fatta varför fasta 50 och 55 mm gluggarna är så populära, de är ju helt underbara att fota med.

Det var lite av en folkfest med uppskattningsvis sjutiotalet åskådare som i dimman såg hur bärningsarbetet fortskred. När jag kom förbi hade tagit bort flytsäckarna och höll på att pumpa ur vattnet medan kranen på en arbetsbåt höll båten ovanför ytan. I bärgningsarbetet deltog räddningsdykare, Ålands sjöräddningsälskap och Strandnäs FBK.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Olyckan skedde lite över tio på söndagsmorgonen, och sägs bero på någon form av tekniska problem på båten enligt Ålandstdningen. Båten av typen Sunseeker 31 började gasa plötslig, varvid den körde in i bryggan. Åtminstånde två ombordvarande hamnade i vattnet vid kolitionen med bryggan (enligt nya åland en helt barnfamilj). De uppges ha klarat sig utan skador. Ålands radio berättar utförligare om vad som hände, och suddar ut de flesta frågetecknena.

Det har också kommit ut ett klipp på Youtube. som visar inledningsskedet av bärgningen.

Kom att undra så smått varför det inte förekom någon liverapportering från lokaltidningarnas sida. (Detta efter att konstatera att det inte fanns några korvsäljare. Det finns ett sug för småmat vid sådanahär händelser). För det här är ju en lokalnyhet som göra sig perfekt för bambuserintervjuer och löpande rapporter på twitter, men liverapporter kanske bara är förärade IFK mariehamn 😉 Skulle gärna ha kört en sändning själv men jag väntar fortfarande på Bambuserappen till min Nokia 1101 ska släppas så det får bli en annan gång.

Annonser
Det här inlägget postades i Nyheter, Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s