#IggeGate no Biggie –

Tittar vidare på #iggegate och funderar lite på lokalmedia på Åland skilldrar hur nyheten slår igenom i riksmedia och i sverige.

Som en första artikel den här morgnen läser jag nya ålands Stort mediaståhej om ”parasit”-uttalandet

”Polisanmälan mot den åländske lagtingsmannen och hans ursäkt slås upp stort både i Sverige och i riksmedia.[…] Kvällstidningarna var inte oväntat de första att nappa på nyheten men också stora riksdrakar som Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Helsingin Sanomat och Hufvudstadsbladet och regionaltidningar som Vasabladet och Skånska Dagbladet valde att skriva om händelsen. Både finländska MTV3 och YLE hade också Holmberg på sina hemsidor i går.

Men vad innebär det egentligen? Om man läser det här så får man lätt intrycket att intresset och genomslaget är enormt. Jag skulle säga att spridningen är enorm, intresset är svalt, genomslaget är litet. I alla fall på på the world wide web.

Varken Aftonbladet, Expressen, DN, SvD, eller Skånska Dagbladet skrev något egen text (under gårdagen). Utan återpublicerade en lätt omskriven TT-notis. Om det skulle vara intressant så skulle de väll producera egen text? eller ringa Holmberg och ställa ett par frågor? Istället för att (enkelt sagt) copy-paste en TT-notis. Finska medier visade lite mera intresse för frågan. De letade till och med Camilla Gunells grattulaionsinlägg på sin blogg från den 23:e.

#IggeGate är en liten nyhet jämfört med intresset för Prinsbildernas som släpptes samma dag. På Aftonbladet med ett genomsitt på 3 miljarder besökare dagligen så kunde en TT notis med en grumpy lokalpolitker som dissar kungahuset aldrig konkurera med en söt bäbis.

Tidigare skrivet: ”parasiten” Estelle, Åland och en Lagtingsledamot

Mera skrivet om #iggegate:

Ålands Radio tv konstaterar kort att; Igge Holmbergs prinsessåsikt sprids. Vilket jag skulle säga vara en av de mest relevanta artikelarna på nätet just nu. Ålandstidningen får Centern på Ålands gruppledare att kommentera det hela; Runar kräver mer ursäkter för att Igge ska få stanna i regeringsunderlaget Ålandstidningens Chefredaktör Niklas Lampi: Att kalla en människa parasit är aldrig okej

Annonser
Det här inlägget postades i Facebook, Kommunikation, Public Relations, Sociala Medier, Twitter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till #IggeGate no Biggie –

  1. Ping: De Åländska Sossarnas PR-missar i #iggegate | Michael Jansson

  2. Ping: De Åländska Sossarnas PR-missar i #iggegate | Medier och kommunikation på Åländska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s