Den Åländske Facebook populationen

Lämnar nu motvilligt twitter för att ta en titt på den Åländska populationen på facebook. Fick ett tips om att man kunde få fram uppgifter om facebookanvändarna på enskilda orter med hjälp av Facebooks Adtool. Skrämmande nog kunde man få reda på en hel del, bara man hade en specifik fråga eller målgrupp. Själv ställde jag bara lite ytliga frågor för att få en lite bättre bild av den åländska facebook användaren.

Enligt adtool så finns det 11 220 användare på Åland. (Stundvis 11 280) men oftast 11 220). Av dem är 5 980 kvinnor och 5 140 män.

Åldersfördeling

Jag gjorde ett försök att dela in totalsiffran i mindre grupper. Det jag fick fram kan dessvärre bara i bästa fall visa förhållanden mellan åldersgrupper. När man lägger ihop alla åldersgrupper får man ett tal långt över antalet åländska konton. Vilket antyder att facebook antingen ”dimmar” siffrorna, eller att de inte har koll på användarna. Eller att siffrorna anger något annat mättvärde än vad jag utgick ifrån att det gör.

Familj

Man kunde också få fram en del om intressen, utbildning och civilstatus från facebooks adtool också. Den uppger att 1 980 säger att de är i ett förhållandet, 2 200 är gifta och 800 förlovningar. Till sist men inte misst finns det 2 100 singlar. Tråkigt som jag är utforskade jag inte singelmarknaden desto mera, men skrik till så kan jag berätta mer om facebook singeln i ett senare bloggpost 🙂 Jag får också reda på att det finns 2 200 föräldrar, de flesta med tonårsbarn, (endast 140 föräldrar har barn under 12 år).

Skola

360 personer uppger att det vid detta nu, studerar på en högskola eller universitet. 2100 säger att de har gått ut desamma. Medan 240 personer går i en gymnasieskola.

Språk

Språkkundskaper är också intressant att se i ett tvåspråkigt land. 280 uppger att de kan prata finska mot 8 960 som uppger att de kan prata svenska. Endast 1 680 säger sig kunna prata någon variant av engelska, och nästan ingen (färre än 20) kan tyska eller spanska (vilket ändå har ges undervisning i grundskolan, och på gymnasiet och betydligt fler).

Intressen

Det går att gå gräva riktigt djupt med intressen om man vill. En snabb överblick berättar att 200 är intresserade av miljö, 140 fler är intresserade av öl vin eller sprit. De stora intressena verka vara bilar och mode, som 800 och 760 uppgav sig vara intresserade av. (vilket ger en intressant grund för en framtida genusanlys).

Mobiltelfoner

Facebook vet också en del om vad du använder för mobiler. Enligt dem så använder de flesta (1 540) nån form av android mobil. Tätt följt av iphone. Anmärkningsvärt vanligare att ha en blackberry än vad det är att ha en telefon som kör windows.  Som en bubblar så berättas det också att det finns 280 ipads bland facebook användarna.

Uppdatering

Mats Adamczak skriver om också om Åland och facebook på sin blogg idag utifrån den här posten och Ålandstidningen artikel idag (19.12.11) och undrar om Åland har nått taket när det gäller antalet facebook medlemmar

Annonser
Det här inlägget postades i Facebook, Kommunikation, Sociala Medier, Web och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den Åländske Facebook populationen

  1. Ping: Har Åland nått taket när det gäller antalet facebook medlemmar « Mazocialmedia's Blog

  2. Ping: Har facebook nått glastaket på Åland? | Medier och kommunikation på Åländska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s