Vem twittar på Åland? Klout’s top 50

Efter att ha tittat generellt på hela listan tänker jag nu fokusera på vad Klout anser är topp 50. Jag kör både en ordanalys samt en manuell titt på vad biografierna säger. (Eftersom många är kreativa med sitt ordval så krävs det att man gör det). Använde en ny metod, och gjorde en hastig tagning där det fanns nyckelord och likriktade orden redan från början, tex. web developer, webb developer, webutvecklare, slogs ihop.

Från det är topsegmentet av listan är de vanligaste sysselsättningar att vara studerande eller journalist, eller webutvecklare (i någon form). Det är också vanligt att man nämner att man är i chefsposition på den organisation man arbetar på.

Ålandstidningen är det mest representerade företaget, tätt följt av Ålands Peningautomat Förening (PAF)

Könsförhållandet är oförändrat; för det är 32% kvinnor och 68% män men i topp tio så är det lite bättre där  40% är kvinnor och 60% män. Rent generellt är top tio representativ för hela top 50. Många paf anställda, ett par journalister och ett överflöd med folk som jobbar med IT och data.

Att lyfta fram sitt intresse för foto och musik är viktigt, samt lyfta fram sitt engagemang för sin familj eller sina barn. (bägge männen med högst klout score  presenterade sig bägge som pappor).

Desto längre ner i listan man kommer desto mera svävande blir bio-texterna. Högt upp så är regeln yrkestitel, arbetsplats, och eventuellt geografisk plats. Längre ner så blir beskrivningarna desto mera kreativa.

Läs mera:

Annonser
Det här inlägget postades i Kommunikation, Sociala Medier, Twitter, Vem twittrar på Åland, Web och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vem twittar på Åland? Klout’s top 50

  1. Ping: Vem twittar på Åland? | Michael Jansson

  2. Ping: Vem twittar på Åland? Steriotypen 1.0 | Michael Jansson

  3. Ping: Vem twittrar på Åland? Steriotypen 1.0.1 | Michael Jansson

  4. Ping: Vem twittar på Åland? Aktiviet och respons | Michael Jansson

  5. Ping: Vem twittrar på Åland? 2.0 | Michael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s