Vem twittar på Åland? Steriotypen 1.0

Klurade ut ett till sätt att få information ur twitter biografierna, och utifrån det kan jag nu presentera lite kuriosa om den åländska twittraren.Så mina damer och herrar så här är den steriotypiska åländska twittraren (model 1.0).

I förnamn heter du Anders, Victor eller Marcus. Skulle du mot förmodan vara kvinna så heter du högst sannolikt Jenny. I efternamn heter man Karlsson, Andersson eller Eriksson. Till din personlighet är du nyfiken, glad, busig och intresserad. Ditt civilstånd är gift och har barn. Du bor i Mariehamn, eller i Geta om du bor någon annanstans än på Åland, så är det Stockholm som gäller.

Om du inte studerar (vilket chansen är ganska stor att du gör) så jobbar du som software eller web developer, kanske som journalist. Det finns en liten chans att du är nyhetschef eller egenföretagare, eller till och med vd. Du jobbar antingen på nyan eller gamlan eller om du har tur på PAF (observera det fyndiga ordvalet!).

Om du går gymnasiet så gör du det på Ålands Lyceum. Har du någon politisk övertygelse så är du liberal. På din fritid tycker du om att spela musik och att sporta, den föredragna sporten då är innebandy.

Metod

Denna gång lätt jag ordräkningsprogram plocka fram de vanligaste orden som jag sedan parade ihop under förnamn, efternamn, ort, jobb, skola, fritid och politik. Detta utifrån samma lista som förra gången (alandtwitterlist.) Eftersom den här beskrivning bygger på vad twittarna själva har skrivit och många har låtit bli att skriva så är det inte en absolut sanning jag presenterar. Risken finns också att ord kan ha upprepats flera gånger i beskrivningen och get mera träffar. Vilket i sin tur kan ge ett missvisande resultat. Så igen, se det som kuriosa om det åländska twitter världen.

Annonser
Det här inlägget postades i Kommunikation, Sociala Medier, Twitter, Vem twittrar på Åland, Web och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vem twittar på Åland? Steriotypen 1.0

  1. Ping: Vem twittrar på Åland? Steriotypen 1.0.1 | Michael Jansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s