Twitter -Så här gör du

 

Tips och tankar om hur man kan använda Twitter på bästa sätt som privatperson. Det här är tips som jag fått dels av föreläsare på min utbildning men också fått via Twitter och bloggar.

Twitter är åtagande
Har du ett twitterkonto så ska du banne mig twittra varje dag, svara på mentions, och retweeta. Nu är jag purist när det gäller den här punkten, men om du bara tänker logga in en gång i veckan har du inget på twitter att göra (och du behöver inte ens ett konto för att göra det!).

Ställ dig frågan: Vad ska jag göra på twitter?
Ja, vad är ditt mål med att skaffa ett twitterkonto? En av de bättre motiven är att du vill berätta något intressant och roligt för dig. Det kan vara hur det går för ditt korpenlag (som lokaltidningen helt glömt bort) eller hur renoveringen av den där gamla bilen går.

Vem vill du ha som follower (följare)?
Alla kommer inte att vara intresserad av vad du berättar, så det lönar sig att fråga sig vem vill jag rikta mig till och vad ska jag ge dem? Det kan vara att förmedla din pappas one-liners (@shitmydadsays) eller humoristiska kommentarer som @stehpenfry eller @annika_lantz  eller spydiga kommentarer om lokalpolitik @politwitter. Det du säger måste ha ett innehåll, det är bara stalkers som är intresserad av vad som hände på väg till jobbet och de har antagligen egna kanaler att ta reda på det. Tipsa om intressanta artiklar, evenemang eller vadsomhelst som du har bra koll på. Blir du inte road/ intresserad av dina inlägg kommer knappast någon annan bli det eller.

Skaffar en profilbild (avatar)
Profilbild gör dig mänsklig, och är den snabbaste vägen att identifiera avsändaren. Här återkommer vikten av att begränsa sig. Du kommer att till viss del bli det du skriver om, så när dina followers ser din bild dyka up i feeden så kommer de förvänta sig att du håller dig inom begränsningen (som vi pratade om tidigare) 8 gånger av 10.

Skriver en kort beskrivning
Skriver en beskrivning och länkar till en blogg, facebook, linkedin eller någon annan site som harlite mera  information om dig. Beskrivningen är en av flera delar som signalerar om du och den tänkta följaren har något gemensamt. I bästa fall så nämns det något gemensam nämnare som intresset för gammla bilar och du är ett steg närmare att få en ny bekantskap på twitter.

Engagera dig i andra, så kommer de engagera sig i dig
Twitter är svågerpolitik utan blodsband. Folk gillar folk som hjälper kommer med tips kommentarer och delar nätkärlek (retweets bland annat). Så gör det, det tar inte mycket tid och gör användandet av twitter mycket intressantare och roligare!

Använd länkförkortare
Använd länkförkortare och satsa på en beskrivning av länkmålet och varför man ska klicka på länken. Att posta hela länken är slöseri med tecken. Satsa hellre på att ge länken ett värde som … intressant … roligt …sött …genialiskt … häftigt

Lycka till!
skulle det vara något så finns jag på twitter 😉
@mickeji88

Annonser
Det här inlägget postades i Sociala Medier, Twitter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s