Snyggt om ett otroligt fult hus

Med dagens Ålandstidning (Fredag 8 Juli) kom det med en reklambilaga för Algots hus nybyggnation vid gamla Algots varv. Long story short, det fanns ett varv som ägdes av en Algot som var en personlighet i sig. Varvet bar sig bra ekonomiskt fram till ett par år sedan då man fick lägga ner verksamheten. tråkigt tycke vissa emedan andra såg möjligheten att bygga hus där.

Sagt och gjort man anlitade en artitekt och gjorde en helhetsplanering för hela området. Som man nu försöker sälja igenom en reklambilaga i dagens tidning. Det såg ut som följer:

Först om formen:

Det här ser faktiskt snyggt ut! med vissa skavanker, men ändå man får faktiskt intrycket att det här skulle vara framtiden. Högst antagligen för att de snott formspråket direkt av någon av de mera fashionabla livstillsmagazinen. Det märks speciellt när man kollar på bildtexterna som placeras längst ut på vänster sida under brödtexten i en rätt hemsk röd-orange nyans. Men vadå det fungerar för en gångs skull. Att dom också kör en antikva i rubrikerna vilket jag gillar skarpt, sen får jag lite kräkrefleker över hur de formger ryckcitaten (som by the way är på tok för långa).

Kort om copyn (texten):

”Nu bygger vi Nordens modernaste bostäder mitt i Östersjön” huvudet på spiken. Vad som sedan följer så kunde man plockat bort lite. ”ca 120 hem” hur mycket är det? och längst in i västra hamnen är inte att ha havet som närmsta granne.  Annars lovar dom nog mera än vad de kan hålla. Texten är så otroligt exakt om hur fantastisk det kommer att vara sen. Tror själv att man skulle kunna vinna lite på att vara lite öppnare om den nya fantastiska framtid så att de tilltänkta köparna kunde fantisera ihop lite själv. Något i still med ”vi ger grogrund för dina drömmar igenom boende” något som fungnerar bra för alla produkter allt ifrån trädgårdsprodukter till senaste datorn.

Sist men inte minst måste jag bara säga att det där åbäket till flervåningshus är en av de mest anskrämliga byggnader jag sett på bild. Det är nästan så att man vill läsa till arkitekt, slå sin väg fram till statsarkitekt för Mariehamn (vilket lär ta 20-30 år) så att man kan riva skiten.  Fuuult!!!

Annonser
Det här inlägget postades i Grafisk design och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s